h1

eSvD är riktigt bra

2012 06 13

Jag dissade DN+ på min blogg och föreslog även att man skulle skrota papperstidningen till förmån för PDFen. Det var kanske lite tillspetsat men i grunden menade jag vad jag skrev.

Nu har jag signat upp mig på konkurrentens tjänst. eSvD heter den. Jag har bara använt den någon timma men är redan såld. De har lyckats få till en lösning med PDFens fördelar utan att man går miste om navigerbarheten. Det är lätt att få en uppfattning om innehållet i hela tidningen. Man kan skumma rubrikerna och bläddra bland sidorna på enkelt sätt. Dess utom har man tillgång till ett arkiv av äldre tidningar. Ytterligare en fördel är att tidningarna verkar vara små till skillnad från ett nummer av DN+ som är på över 300Mb. Det är inte så roligt att ladda ner över 3G på landet.

Utöver det har dom lagt till webbTV och liveuppdatering av senaste nytt.
Appen kör man på iPad och iPhone. Det finns någon access för PC också. Hittills har jag bara kört iPad men är som sagt riktigt imponerad.

Jag har pratat med några tidningsmakare och fram tills nu har jag varit emot dagstidningar i app-format. Magasin har ju fungerat bra nästan sedan start. Men nu ändras svenskan på det. Tack för det SvD.

20120613-200423.jpg

På startsidan kan man bläddra i gamla nummer eller välja dagens tidning. Hela tidningskassen mitt framför ögonen!
20120613-200453.jpg
Väl inne i tidningen kan man bläddra och läsa sida för sida eller välja en del och bläddra uppslag för uppslag för att sedan zooma in på någon artikel som ser intressant ut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: